Mesajul Fondatoului Agenţiei de Presă Masonică din România

joi, 30 iulie 2009

Iubiţi membri ai Ordinului Masonic Român,

Au trecut aproape şase luni de zile de la Fondarea Agenţiei de Presă Masonică din România, prima structură masonică informativă din această parte a Europei Centrale şi de Est/Sud-Est. În tot acest timp am avut parte şi de neplăceri dar mai ales de bucurii.

În prima parte a anului am încercat să aducem la cunoştinţa Comunităţii Masonice din România activitatea diverselor Mari Loji din ţară în străinătate, pentru a demonstra că România Masonică nu a murit, nu a decăzut şi nici nu se ascunde de nimeni. Masoneria este făcută de Masoni pentru profani, pentru familiile acestora şi pentru ţara lor.

Am avut ocazia să promovăm în plan mediatic masonic cea de-a XLIX-a Adunare Generală a CLIPSAS, care a avut loc în Orientul Bucureşti la finele lunii mai, acolo unde am putut observa capacitatea Comunităţii Masonice din România de a aduce în prim plan valori ale secolului al XXI-lea şi valorile naţionale, prin diverse evenimente organizate.

A urmat apoi o serie de corepondeţe purtate cu câteva din Marile Cancelarii şi Marile Secretariate din celelalte Comunităţi Masonice Naţionale din lume, lucru ce a dus la încheierea unor acorduri de colaborare între aceste Puteri Masonice şi Agenţia de Presă Masonică din România.

În luna iunie a avut loc închiderea anului masonic, eveniment la care Agenţia de Presă Masonică din România a fost reprezentată de Înaltul Reprezentant IMNA, care ne-a relatat faptul că un astfel de eveniment, la care au participat lideri ai Puterilor Masonice şi Riturilor din România, ar trebui să aibă loc măcar de două ori pe an, iar una dintre aceste întrevederi să fie dedicată situaţiei inter-obedenţiale din România şi relaţiilor Ordinului Masonic Român cu Marile Cancelarii din străinătate.

În urmă cu doar câteva săptămâni am avut ocazia, plăcerea şi onoarea de a primi acceptul Preşedintelui Adunării Generale a Confederaţiei Masoneriei Simbolice din Brazilia, în calitate de Mare Maestru al Marii Loji organizatoare a acestui eveniment, de a promova această reuniune masonică la nivel internaţional. Pentru noi, în general, şi pentru mine, în mod special, a fost o dublă bucurie şi o dublă victorie. De ce bucurie? Pentru că a putea organiza un astfel de eveniment reprezintă un efort imens şi solicitant, iar noi am putut face faţă acestuia fără a afecta activitatea A.:P.:M.:R.: în vreun fel; pentru că IMNA şi-a dorit acest lucru, iar noi i-am oferit această posibilitate. De ce victorie? Pentru că după „eşecul” primelor negocieri duse în vederea obţinerii aprobării de la autorităţile confederaţiei, Agenţia de Presă Masonică din România a preluat iniţiativa şi în numai două zile de negocieri a obţinut acordul mult dorit; pentru că după o lungă, foarte lungă absenţă din viaţa masonică a Americii Latine, Comunitatea Masonică Naţională din România şi numele ţării noastre stă astăzi pe buzele Fraţilor din Brazilia, Venezuela, Ecuador, Peru, Nicaragua, Mexic, Argentina etc.

Aşa cum spunea şi Înaltul Reprezentant IMNA, aceste merite ce ne sunt atribuite nu ne aparţin nouă, nici IMNA, ci Comunităţii Masonice Naţionale din Valea România. Ce plăcere mai mare decât aceea de a şti că liderii celei mai mari şi puternice Comunităţi Masonice Naţionale din America Latină vorbesc la superlativ despre România şi Fraţii lor de aici?

În ultima parte am decis să promovăm un eveniment masonic ce va marca cei 118 ani de existenţă ai Marii Loji „El Potosi” din Valea Mexic, membră a Confederaţiei Masonice Interamericane. Astfel dorima arăta interesul comunităţii noastre faţă de evenimentele şi viaţa masonică din sudul Americii de Nord.
Mă bucur şi pentru faptul că Agenţia este primul membru IMNA care a deschis relaţii cu masoneria arabă şi sper ca acest lucru să strângă relaţiile dintre masoneria arabă şi masoneria din ţara naostră. Un ultim anunţ pe care doresc să îl fac este acela că, începând cu următoarele zile, vom încheia un acord cu o publicaţie laică din Valea Mexic. Acest acord prevede publicarea ştirilor Agenţiei în ediţiile acestei publicaţii.

În încheiere vreau să mulţumesc tuturor celor care au făcut şi care fac parte din echipa structurii noastre. Doresc a transmite un mesaj de pace tuturor celor care cred că Masoneria este o competiţie. Masoneria poate fi competiţie, dar o competiţie a binelui, a binelui pentru cei ce ne înconjoară. Ce preferăm: să ne certăm şi apoi să afle o lume întreagă de gâlceava existentă aici sau să ne bucurăm atunci când publicaţiile masonice din alte Văi publică despre România şi Comunitatea noastră Masonică?

Mă bucur că am avut plăcerea şi onoarea de a vă transmite acest mesaj şi de a împărtăşi cu Frăţiile Voastre bucuriile acestea. Vă doresc o vacanţă masonică plăcută, fără evenimente nefaste în viaţa masonică ori profană, şi aştept să ne revedem după deschiderea anului masonic. Reiterez disponibilitatea mea şi a noastră de a sta la dispoziţia Comunităţii Masonice Naţionale din România pentru orice ne este în putere.

Fie ca Marele Arhitect al Universului să vă aibă în grijă pe toţi, fie ca a voastră conştiinţă să fie împăcată şi lipsită de orice neplăcere în viitor.

T.’.A.’.F.’.
S.’.F.’.U.’.


Fr.’. Fondator
Agenţia de Presă Masonică din România

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica