Membrii IMNA, din Emisfera de Vest, deţin majoritatea voturilor

joi, 23 iulie 2009

Departamentul de Presă şi Comunicaţii al IMNA a emis, în această dimineaţă, un mesaj către DM, MP, JMm şi APMR prin care anunţa numărul de voturi de care va dispune fiecare membru în parte. Împreună, DM şi JM, deţin majoritatea, având un număr de 62 de voturi. Acest lucru ne indică faptul că dezvoltarea MP şi campania din Mexic vor fi doar două dintre problemele care vor fi nevoite să primească acceptul membrilor din Emisfera de Vest.
Este cunoscut faptul că Înaltul Reprezentant IMNA, cel care va şi conduce lucrările, şi-a exprimat intenţia de a crea o mega-structură masonică informativ, trilingvă, care să acopere întreaga Americă de Nord, dar acest lucru depinde doar de voturile DM şi JM care deja şi-au exprimat intenţia de a diviza viitorul Comisariat S.U.A. în cel puţin 10 comisariate, pentru ca persoana care va deţine funcţia de Înalt Comisar pentru Statele Unite ale Americii să nu dispună de o putere excesiv de mare.
Voturile, sau mai bine spus înţelegerea, celor de la DM şi JM este mai mult decât necesară pentru a putea implementa politicile de expansiune ale IMNA, care vor intra în a doua fază de la începutul anului profan 2010. Fără acordul acestora este posibil ca politica externă a IMNA să afecteze relaţiile din Europa şi să nu permită înfiinţarea Comisariatelor în Mexic, S.U.A. şi Canada.
Dacă vor fi adoptate şi proiectele de politică externă, care vor fi prezentate de Înaltul Reprezentant IMNA, atunci este posibil ca penultima fază de expansiune, în lumea arabă, în India şi China, să aibă loc începând cu data de 10 august 2012 e.:v.:
JM şi-a arătat deja intenţia de a se opune dezvoltării în spaţiul anglofon şi intenţia ca IMNA să impună prezentarea de informaţii care au legătură exclusiv cu Masoneria Regulară, filiera UGLE. chestiune care a stârnit dezacordul celor de la DM, declarând că: "Universalitatea IMNA a fost dată exact de acest lucru, de capacitatea sa de a reuşi să pună la aceeaşi masă pe liberali şi conservatori. Cel mai bun exemplu dat de noi, a fost faptul că APMR a promovat CLIPSAS 2009, iar noi, cu APMR şi MP am promovat a XXXVIII-a Adunare Generală a CMSB."

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica