Masoneria din Brazilia impune activitatea în forurile decizionale

marți, 21 iulie 2009

Mulţumim, pentru relatarea exactă, Înaltului Reprezentant IMNA, Fr.: A******** A**** M.:M.:

Urmăresc de multă vreme fenomenul masonic din Brazilia, din două motive: pentru că sunt obligat prin statutul pe care îl deţin şi pentru că mă pasionează capacitatea administrativ-organizatorică a Fraţilor de peste Ocean. Cuvântarea Fratelui Da Silva, în faţa liderilor din GOB a fost una care a intrat în cadrul discursurilor susţinute şi până acum. Iată cum începe:

„În această săptămână se reuneşte Suprema Congregaţie a Federaţiei, organ consultativ la cel mai înalt nivel al Marelui Orient al Braziliei, convocată de Marele Maestru General şi dedicată aprecierii şi deciderii perfecţionării şi dezvoltării diverselor departamente ale Instituţiei şi activităţii sale în lumea profană.”

În ziua de 19 iulie, 2009 e.:v.:, a fost aprobată şi semnată CARTA DE BRASÍLIA 2009. Ceremonia a avut loc în prezenţa Marelui Maestru General Da Silva şi a tuturor Marilor Maeştri Statali ai Marelui Orient al Braziliei. Carta cuprinde trei puncte principale: Educaţia pentru dezvoltare, Evaziunea şi Conştientizarea.

Primul Punct se referă la educaţie ca la principalul canal de formare a omului, profan sau mason. Această parte cuprinde şi o serie de acţiuni strategice: Proiectul Civic (GOB-DF) – vorbeşte despre redarea demnităţii oamenilor, restabilirea codurilor morale etc; Proiectul Educaţie de Caracter (Fundaţia Hermon – GOB-SC) – vorbeşte despre introducerea în aria curiculară a studiilor primare, şi nu numai, a acestui factor; Implicarea Fraţilor în Consiliile Statale şi Municipale pentru Educaţie, Sănătate şi Anti-droguri; Schimbarea Cotelor de Raţie pentru ajutorul Social.

Al doilea punct face referire la evaziune, vorbind despre cauzele care duc la apariţia acesteia, iar al treilea punct adduce pe ordinea de zi conştientizarea, ca formă de protejare a Ordinului, făcând Prezentatorii să aibă mult mai mai multă grijă în cadrul proceselor de iniţiere.

După cum observăm, nu este neapărat un document cu rezonanţe strict masonice, ci unul mai mult politic, i-aş spune eu politico-social, dar care are ca scop un singur lucru: implicarea activă şi imediată în forurile decizionale ale principalelor oraşe şi în toate statele din Brazilia, inclusiv în Districtul Federal. Foarte puţini înalţi demnitari masonici din lume au luat la cunoştinţă de acest act, dar nu cred că vreunul a conştientizat importanţa acestui document. Nu am nicio autoritate în a mă exprima în ceea ce priveşte Jurisdicţia Brazilia, dar este o temă pe care o voi aborda şi introduce în analiza geo-masonică pe care o voi prezenta Adunării Generale a IMNA. Sper ca liderii masonici, vorbitori de limbă română, să înţeleagă că au în faţă un document care în Jurisdicţia România încearcă a se aplica, fără ca acesta să existe de facto. Acest document nu a fost tradus şi nici emis vreunei Puteri Masonice. Am să pun la dispoziţia voastră acest act, iar oricine doreşte, îl va putea obţine, tradus în limba română, dacă va contacta Agenţia de Presă Masonică din România şi se va recomanda.

În timp ce Masoneria din Emisfera de Vest vrea "cucerirea puterii naţionale", Masoneria Europenană se chinuie să cucerească alte spaţii, în afară de leagănul civilizaţiei masonice speculative, Bătrânul Continent. Repet şi o voi face în continuare, Masoneria Europeană a alergat după doi iepuri, nu a prins niciunul, iar acum zace încâlcită în buruienile uscate pe care nu a ştiut să le arunce din grădină.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica