Marele Orient Arab

joi, 30 iulie 2009

Agenţia de Presă Masonică din România a început, în urmă cu doar câteva zile, o corespondenţă cu Marele Orient Arab, având interesul de a publica ştiri despre evenimentele masonice din acest minunat şi încărcat spaţiu de istorie masonică. Interesul nostru în acel spaţiu este unul mai vechi dar care abia acum a putut fi concretizat în vreun fel, primind şi mulţumirile aferente acestui lucru.

Marele Orient Arab (Grand Orient Arabe) a fost fondat în anul profan 1950, în Orientul Beirut din Valea Liban, de către Fratele Elie Georges NOUR, Mare Maestru din Trecut, actualmente trecut la Orientul Etern. Obedienţa este una Mixtă, care lucrează în Ritul Scoţian Antic şi Acceptat, adunând Fraţi de confesiune musulmană şi creştină la un loc. Ultimul său Mare Maestru, trecut la orientul Etern, a fost de confesiune musulmană.

Trebuie să amintim faptul că în perioada războiului, în care Siria a atacat nemilos Libanul, clădirile Obedienţei au fost distruse, iar Fraţii de confesiune musulmană nu au putut vorbi despre apartenenţa lor la Ordin deoarece riscau să fie închişi de militarii sirieni.

Actualmente există 300 de Fraţi răspândiţi în Văile Liban, Siria, cu precădere în Orientul Alep, Iordania şi Palestina. Marele Maestru de Onoare este Ilustrul Frate Jean-Marc ARACTINGI 33, fondator şi administrator al website-ului oficial al Marelui Orient Arab www.grandorietarabe.org, care a fost şi membru al Marii Loji a Franţei.

Dorim a vă menţiona faptul că, din motive de securitate, nu putem menţiona ori face referire la numele ori activitatea masonică a membrilor şi a Marelui Orient Arab în Văile Siria, Iordania şi Palestina.

Agenţia de Presă Masonică din România doreşte a saluta începutul acesti corespondenţe cu Marele Orient Arab, sperând ca, pe viitor, să aducem în prim plan viaţa masonică arabă, cultură căreia Masoneria Universală îi datorează o mare, foarte mare parte din viaţă. De aemenea, mulţumim Fraţilor din Marele Orient Arab pentru invitaţia făcută, rămânând să luăm în calcul şi posibilitatea de a da curs acesteia.

I.V.
Secretar
Agenţia de Presă Masonică din România

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica