Comunicarea Fondatorului IMNA

sâmbătă, 5 septembrie 2009

În ultima comunicare făcută de Fondatorul IMNA, emisă prin Departamentul de Presă şi Comunicaţii, către Membrii Adunării Generale a IMNA, colaboratorii direcţi (Maeştri, Venerabili, Mari Maeştri, Directori de Organizaţii şi Instituţii Masonice şi Suverani Mari Comandori) şi către celelalte structuri, acesta îşi exprimă dorinţa ca următoarea Reuniune, oricând va fi convocată, să fie realizată în spaţiul Emisferei de Vest, cu precădere în Caraibe, Cuba.
"Prezenţa noastră în spaţiul cubanez, Jurisdicţie încercată de vicisitudinile istoriei, reprezintă un pas înainte în numirea unui Comisar pentru Comisariatul Cuba" se menţiona în comunicare. "Succesul nostru din Brazilia şi, în curând şi Mexic, nu trebuie să se limiteze aici. mai avem de cucerit o ultimă redută a Americii Latine, Comisariatul Cuba."
Într-un alt pasaj, acesta vorbeşte şi despre perioada de închistare a Masoneriei din Statele Unite ale Americii şi Canada, spre deosebire de o oarecare deschidere a Marii Loji Unite a Angliei, care "se pare că a realizat că deschiderea şi renunţarea la protocolul excesiv vor duce mereu la o identitate unica ce ne va uni interesului profan, aşa cum îl înţeleg aceştia", declara Excelenţa Sa.
Dat fiind faptul că această comunicare nu are un caracter public, nu o putem publica integral. Trebuie să menţionăm şi faptul că Reuniunile IMNA nu au loc în mod regulat, acestea fiind convocate strict la cererea Fondatorului IMNA, atunci când acesta consideră de cuviinţă.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica