Masoneria românească se ridică prin decădere...

duminică, 13 septembrie 2009

Munca istovitoare pe care toţi liderii masoneriei naţionale o declară a trecut de momentele în care Fraţii încă mai credeau. Patetismul, coroborat cu orgoliul şi mojicia, cu lipsa de respect faţă de sine şi cu minciuna, făţărnicia şi lipsa de onoare a majorităţii a dus la ceea ce astăzi este Comunitatea noastră Masonică, o comunitate al cărui nume şi a cărei calitate a fost recent menţionată în Montana, de către Secretarul General al Conferinţei Mondiale a Marilor Loji Regulare, Fratele Thomas Jackson.
Scârba ce ne este provocată de "multitudinea" acţiunilor liderilor masonici, fie ei de "cartier", fie din adevărata Artă Regală, nu duce decât la decăderea renumelui nostru la nivel internaţional.
Lipsa de reacţie a unor Fraţi şi spusele altora nu ne arată decât incapacitatea lor, sau interesul meschin, pe care îl au în a gestiona situaţia în care ne cufundăm.
Aceste rânduri sunt doar un mod de a protesta faţă de ceea ce se întâmplă aici, în Valea noastră. Îmi repugnă şi mă ruşinez, mi-aş fi dorit să nu mă fi iniţiat într-o asemenea comunitate masonică, care nu ştie să aibe grijă de sine.
Este dorinţa mea ca, de luni, 14 septembrie, Agenţia de Presă Masonică din România să nu mai publice nicio ştire ce are legătură cu Masoneria din România. APMR se dezice de apartenenţa naţională şi salută caracterul internaţional, iar mâine, la Lisabona, ne vom spune păsul. APMR i se interzice publicarea oricăror ştiri care au legătură cu Masoneria românească. Ne ridicăm, dar ne ridicăm decăzând... ne ridicăm "în jos"...
Fr.'. Fondator

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica