Marea Lojă Naţională din România reacţionează la declaraţiile părtinitoare ale unor Masoni din ţara noastră

miercuri, 16 septembrie 2009

În ziarul Ziua, din data de 15 septembrie, adevărata masonerie reacţionează! Marea Lojă Naţională din România, sub ciocanul Prea Respectabilului Mare Maestru Eugen Ovidiu Chirovici, se delimitează de declaraţiile cu tentă politică şi părtinitoare ale liderului Marii Loji Naţionale a României (MLNAR).

Sub titlul "Masonii precizează" ziarul publică un scurt material prin care este expusă poziţia oficială a singurei Mari Loji recunoscute de Marea Lojă Unită a Angliei:

Eugen Ovidiu Chirovici, Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România (MLNR), a transmis un comunicat în numele "singurei reprezentante a Francmasoneriei Regulare în ţara noastră, în conformitate cu Tradiţiile şi Cutumele Ordinului", prin care MLNR "se delimitează net de orice declaraţii şi/sau poziţii publice de natură politică sau confesională, venite din partea unor organizaţii paralele, poziţii de natură să producă grave confuzii în publicul larg". Reacţia lui Chirovici vine faţă de declaraţiile recente ale domnului Viorel Dănacu, conducatorul Marii Loji Nationale a Romaniei (MLNAR), care a spus ca aceasta îşi retrage sprijinul faţă de toate instituţiile statului roman. (A.N.P.)

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica