Vizita Înaltului Reprezentant IMNA la Sofia

marți, 15 septembrie 2009

Or.'. Sofia, Bulgaria. În cursul zilei de ieri, 14 septembrie, Excelenţa Sa Înaltul Reprezentant IMNA a efectuat o vizită protocolară ce a avut ca principal obiectiv discutarea situaţiei Masoneriei din Balcani şi influenţa masoneriei naţionale, române, în spaţiul comunităţii masonice din Balcani.
În cursul celor zece orepetrcute în Orientul Sofia, acesta a fost informat asupra unor aspecte mai puţin cunoscute publicului larg care, din motive specifice activităţii Frăţiei Sale, au fost trecute în al registru decât în cel public. Acesta a declarat că:
"Asemenea Comunităţii Masonice Internaţionale, Comunitatea Masonică din Bulgaria se confruntă cu probleme similare, însă respectul pe care îl port acestei comunităţi se datorează faptului că împroşcările publice nu duc la mânjirea unor nume de Fraţi ori de Obedienţe. Din păcate nu pot spune acelaşi lucru şi despre Valea vecină, România, care chiar dacă reprezintă un pilon de stabilitate masonică în regiune, a dat dovadă de un caracter deloc masonic al liderilor săi, la sfârşitul săptămânii trecute."
Rezultatele vizitei vor fi văzute la momentul deciderii numirii unui Comisar pentru Comisariatul Bulgaria, lucru ce va avea loc, posibil, în vara-toamna anului profan 2010.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica