Rezultatele Reuniunii Administrative a Agenţiei de Presă Masonică din România

miercuri, 23 septembrie 2009

Or.'. Bucureşti, România. În cursul zilei de ieri, 22 septembrie 6009, a avut loc şedinţa administrativă a Agenţiei de Presă Masonică din România, prezidată, pentru prima oară, de Fondatorul acestei structuri masonice informative.
Şedinţa, desfăşurată într-un cadru extrem de sobru, probabil ceva specific Fratelui Fondator, a început la ora 14:00, prin intonarea imnului naţional, după care, fiecare secretar a dat citire rapoartelor interne şi externe.
La ora 15:00 a luat cuvântul, la cererea Fratelui Fondator, una din persoanele cu care acesta a venit la şedinţă. Domnia Sa ne-a vorbit despre modul în care instituţiile Masoneriei din România fac abuz de cumulul de putere economic şi politic, aducând în discuţie cazuri recente şi vorbind despre alegerile care vor avea loc în două Obedienţe din România.
La ora 15:30 a luat cuvântul chiar Fratele Fondator care, pe un ton calm, cu un glas grav, şi-a ţinut discursul. Din cauza faptului că Frăţia Sa a folosit nume şi alte date relevante vieţii masonice şi politico-economice, precum şi ecleziastice, de ordin naţional şi internaţional, discursul nu va fi dat publicării, considerând că un astfel de discurs poate crea animozităţi în rândul clasei politice şi masonice.
La ora 16:00, Fratele Fondator ne-a invitat pe toţi să servim prânzul. Frăţia Sa a ţinut să ne vorbească despre "...o vale numită Gabon, asupra căreia ochii mei stau aţintiţi de mai bine de o lună de zile".
La ora 17:00, după servirea prânzului, a început partea finală a lucrărilor. A fost citită ordinea de zi:
1. Situaţia Masonică Naţională
2. Situaţia Masonică Europeană
3. Situaţia Masonică din Emisfera de Vest
4. Situaţia Masonică din spaţiul Africa-Australasia
5. Politica externă a APMR
6. Programul Cultural al APMR
7. Politica internă a APMR
8. Noile măsuri administrative ale APMR
9. Repoziţionarea faţă de Puterile Masonice din Valea România
După aceasta au început dezbaterile, acolo unde factorul comun a fost INDEPENDENŢĂ faţă de orice Putere Masonică a Prezentului şi a Viitorului sau faţă de alte structuri masonice, inclusiv IMNA. APMR-ul a decis expansiunea sa în Mexic, ca o obligativitate, prin înghiţirea Diario Masonico, urmând a se purta negocieri în acest sens. În luna decembrie vor începe şi discuţiile pentru Agencia de Prensa Masonica de Rumania en Venezuela. Celelalte subiecte atinse ori decizii luate nu vor fi făcute publice, acestea nefiind trecute în registrul public.
O ultimă dorinţă a Fratelui Fondator a fost aceea de a numi un Secretar General şi de a oferi o Căsuţă Poştală, pentru ca toţi cei care nu au posibilitatea de a trimite e-mail-uri, să o facă prin Serviciul de Poştă.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica