Politica Masoneriei europene în America de Sud

marți, 15 septembrie 2009

Or.'. Lisabona, Portugalia. În cadrul reuniunii Secretarilor pentru Afaceri Externe, în cursul zilei de 14 septembrie, Agenţia de Presă Masonică din România şi-a exprimat, cu părere de rău, felul în care unii Mari Maeştri din Europa consideră să implementeze afacerile externe într-un spaţiu mult mutilat de europeni, revitalizat apoi şi uitat iar.
Domnul Ivan Stănescu, Secretar (I) pentru Afaceri Externe, a declarat la Lisabona, în faţa omologilor săi faptul că: "Sub forma unui patetism rar întâlnit la persoane de o asemenea factură, aceştia reuşesc să păteze renumele unei Puteri Masonice istorice. Nu de puţine ori, am văzut cum liderii masoneriei est-europene se transformau în corovaşe petru a satisface cererile Fraţilor lor veniţi din occident. Astăzi, dragii mei, participăm la aceleaşi scene, dar cu rolul inversate. Şi mai stăm să ne întrebăm, cum a spus cineva mai devreme, dacă să mai sprijinim, publicând şi promovând asemenea acţiuni?!"
Deciziile luate la Lisabona reprezintă poziţiile oficiale ale delegaţiilor prezente cu privire la refuzul de a susţine acţiunile masoneriei europene în America Latină, acolo unde APMR menţine o poziţie fermă.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica