Masoneria nu instigă la subminarea puterii în stat

luni, 21 septembrie 2009

Or.'. Bucureşti, România. Francmasoneria din România, înţelegând prin aceasta spiritul său pur, indiferent de Obedienţele în care se practică, a trecut prin evenimente ce nu îi aduc cinste şi nici nu îi vor aduce vreodată. Declaraţia din data de 12 septembrie,prin care se anunţa că Francmasoneria retrage sprijinul instituţiilor fundamentale ale statului, implicit Guvernuluişi Administraţiei Przidenţiale.
Ca urmare a acestor declaraţii, Marea Lojă Naţională din România (Comunicat - Marea Lojă Naţională din România - 15 septembrie 2009), Marea Lojă Naţională Unită din România (Comunicat - Supremul Consiliu pentru România şi Marea Lojă Naţională Unită din România - 20 septembrie) şi Marea Lojă Feminină a României (Comunicat - Marea Lojă Feminină a României - 20 septembrie) au emis comunicate prin care numesc, sub o formă diplomatică, impostură poziţia adoptată, în data de 12 septembrie, de MLNAR.
Agenţia de Presă Masonicădin România consideră că poziţia adoptată de Marile Loji reprezintă adevăratul spirit francmasonic. Conform Constituţiei României:
  • În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie (Art. I, 5)
  • Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri (Art. XXX, 7)
  • Fidelitatea faţă de ţară este sacră (Art. LIV, 1)

Toate cele susţinute de persoana în cauză incită la subminarea puterii în stat, fiind încălcată Constituţia Republicii şi Principiile Francmasoneriei Universale. Agenţia de Presă Masonică din România consideră că lipsa poziţiilor oficiale ale unor Obedienţe din România, cum ar fi Marea Lojă Regulară din România şi Marele Orient al României, pot fi clasate de profani şi de iniţiaţi ca fiind acte de partizanat sau de nepăsare, cu privire la viaţa şi acţiunile ce au loc în sânul Comunităţii Masonice din România.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica