MAREA LOJĂ UNITĂ A ANGLIEI INTERVINE ÎN AFACERILE INTERNE ALE MARII LOJI DIN SPANIA ÎN FAVOAREA MARELUI MAESTRU CORUPT

joi, 5 februarie 2009

Cotidianul El Confidencial, din Spania, a publicat rezultatele Conventului M.:L.:S.:, constatând cu stupoare implicarea U.:G.:L.:E.: în afacerile interne ale Obedienţei spaniole.
José Carretero, Marele Maestru al Obedienţei spaniole, a evitat, sâmbăta trecută, demisia cerută de un grup de masoni, în cadrul Conventului. În Convent au fost respinse toate tranzacţiile imobiliare făcute de Marele Maestru fără permisiunea Fraţilor. A fost remarcat şi faptul că în acest Convent nu a existat un moment de plăcere ori toleranţă. La şedinţă au participat puţin peste 150 de Fraţi cu drept de vot dar, majoritatea celor prezenţi erau masoni englezi care, din diverse motive sunt afiliaţi Obedienţei spaniole.
Carretero a avut parte de o confruntare dură cu fostul Mare Maestru Provincial de Madrid, Manuel Moreno, cel care i-a cerut demisia pentru că a dispus de nişte fonduri dedicate binefacerii în favoarea afacerilor imobiliare. Carretero a a cerut lui Moreno să părăsească sala imediat dar, deodată, mai mulţi Fraţi au început să îl boicoteze, acuzându-l de aceleaşi lucruri. Moreno l-a ameninţai pe Marele Maestru cu trimiterea în judecată pentru actele sale. Carretero a făcut şi abuz de putere prin faptul că a spus că fiecare reprezentant poate avea câte şase voturi, şi că cei 250 de delegaţi absenţi s-au pronunţat în favoarea sa.
"De 25 de ani, maximul de voturi delegate ce se puteau acorda erau de trei la o persoană, dar cum cu acea delegaţie nu ar fi câştigat niciodată. În plus, ne-au aflat în imposibilitatea de a nu şti dacă acele voturi erau toate legale. Concret, unul din cei prezenţi a spus că votul său de delegat îl avea arretero şi că el nu îl semnase. Astfel, ar fi putut duplicita votul. Sau s-ar fi putut ca şi alte voturi să fie la fel de iregulare" a declarat pentru El Confidencial unul din cei prezenţi la eveniment.La votul final s-au aprobat toate punctele propuse de Carretero, pentru a regulariza achiziţiile. A fost respins doar un punct, acela care propunea să se acorde puteri sporite Marelui Maestru pentru a putea vinde achiziţiile de pe 15 noiembrie 2007 E.: V.: din Bilbao. Dar principala sa preocupare, care era aceea de a obţine permisul de a înregistra bunurile, a fost rezolvată pe moment.
Acum va trebui să calmeze spiritele din cadrul Obedienţei pe care o conduce, pentru că masonii spanioli văd cu reticenţă faptul că toate votările se câştigă mereu cu sprijinul şi implicarea directă a masonilor englezi.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica