MESAJUL DE SFÂRŞIT DE AN AL FR.: JOSE DOMINGOS RODRIGUES, MARE MAESTRU AL MARII LOJI DIN SANTA CATARINA (BRAZILIA)

joi, 5 februarie 2009

Încă un an se termină cu speranţa că Umanitatea a reuşit să fie mai fericită. Este momentul de a ne evalua acţiunile şi de a ne reviziu poziţiile. Trebuie să celebrăm orice cucerire, orice efort şi orice mică iniţiativă întreprinsă pentru a "face omenirea mai fericită".
Trebuie să promovăm bunăstarea în Patria noastră, cu respect, dragoste şi accent pe Familie, în virtutea Libertăţii, Egalităţii şi Fraternităţii. Este momentul să renovăm speranţa şi de a visa la construirea unei societăţi mai corecte şi perfecte, pentru mai binele colectivităţii. A sosit clipa să ridicăm pe un piedestal SOLIDARITATEA, cea mai edificatoare dintre virtuţile Omului. Sunt milioane de familii ce aşteaptă să le fie întinsă o mână, să simtă un gest de solidaritate. Să facem din această tristă realitate, o oportunitate pentru a practica bunătatea masonică, una din misiunile Instituţiei noastre.
De Crăciun, când omul se simte învăluit de misterul divinităţii creştine, să vă simţiţi înfrăţiţi cu aproapele vostru. Să retrăiţi sărbotoarea naşterii unuia dintre cei mai Înţelepţi Maeştrii ai Umanităţii. Trebuie să protejăm visele, pentru a putea fi realizate, chiar dacă unii maximizează obstacolele, iar aţii valorizează oportunităţile. Să transformăm acest moment unul al renaşterii spirituale, pentru a putea convieţui cu noi înşine, cu toţi ceilalţi.Fie ca Spiritul Renaşterii să ilumineze pe toţi, în acest Crăciun, fie ca Anul Nou să fie plin de oportunităţi şi să ne facă să strălucim.

T.:A.:F.:

José Domingos Rodrigues
Mare Maestru

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica