MASONERIA FRANCEZĂ SE UNEŞTE PENTRU A SPRIJINI VALORILE LAICITĂŢII ŞI REPUBLICANISMULUI

duminică, 8 februarie 2009

Pe data de 4 februarie, la Paris, a avut loc o reuniune care a strâns la aceeaşi masă liderii Marelui Orient din Franţa, ai Marii Loji Feminine din Franţa şi ai Federaţiei Franceze Dreptul Omului, care şi-au exprimat îngrijorarea asupra drumului iniţiat de către Ministrul Afacerilor Externe şi Sfântul Scaun, pentru a ajunge la un acord cu privire la recunoaşterea diplomelor şi a gradelor în învăţământul superior canonic (teologie, filosofie, drept canonic) sau profane, emise de învăţământ şi recunoscute de Sfântul Scaun.
Franţa es un membru care "invoca procesul de la Bologna (deţinut de cele 29 de state europene în 2010 pentru a stabili un spaţiu european al învăţământului superior) pentru a stabili că recunoaşterea diplomelor eliberate de universităţile catolice este un argument ce induce în eroare, pentru că acest proces nu are caracter obligatoriu pentru statele membre şi, prin urmare, nici o obligaţie ca Franţa să recunoască diplomele eliberate de către instituţiile religioase pe teritoriul său". "Este inacceptabil în ceea ce priveşte principiul de secularism. În mod similar, este inacceptabil ca statul să abdice de la dreptul său de a revizui conţinutul acestor cursuri".
Francmasoni şi francmasonii "devin mai puternici prin acest protest şi se alătură tuturor cercetătorilor şi profesori loruniversitari, pentru a apăra valorile laice şi republicane". Francmasoni şi francmasonii simt în sfârşit "că semnarea acestui acord este o provocare care contrazice principiile fundamentale ale Constituţie şi ale Universităţilor" şi fac apel pentru abrogarea imediată.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica