A V-A ANIVERSARE A MARII LOJI DIN CENTRUL PERUULUI

joi, 5 februarie 2009

Am primit, din partea I.: Fr.: A. A. M.: M.:, prezentarea evenimentelor din zilele de 25 şi 26 octombrie, de la aniversarea Marii Loji din Centrul Peruului. Iată ce ne comunica Fratele:
"În sfârşit, după aproape 3 luni de aşteptări, am primit şi o scurtă prezentare a celei de-a V-a celebrare a M.:L.:C.:P.:, Obedienţă cu care menţin relaţii prin intermediul I.: Fr.: Cesar Urrutia, din Connecticut, S.U.A.
Iată cum s-au desfăşurat evenimentele! Masoneria din Peru a sărbătorit. Pe data de 25 – 26 octombrie a anului trecut, 2008 E.: V.:, Or.: Huancayo a avut parte de o ceremonie masonică. Marea Lojă din Centrul Peruului a celebrat cinci ani de existenţă, la eveniment fiind prezentă şi Marea Lojă Constituţională din Peru. Pe 25, în timpul dimineţii, a avut loc seminarul „Fiinţa umană în secolul de azi” în centrul cultural al Universităţii Private a Anzilor, având conferenţiari pe Abel Rodrigo Vega Vega, doctorul Juan Carlos Vega Mier y Teran, Generalul E.P. Carlos Chamochumbi Uncada şi doctorul Ricardo Noriega Salaverry.


În aceeaşi zi, noaptea, a luat sfârşi Marea Ţinută Albă prezidată de Marele Maestru, P.:R.:Fr.: Benjamin Garay Rios, la care au participat soţiile Fraţilor, precum şi delegaţiile Fraţilor din Obedienţele Masonice din Peru. Aş vrea să amintesc doar câţiva demnitari: Julio Carlos Pacheco Giron, Ricardo Noriega Salaverry şi Carlos Pacchioni Valdez. Trebuie să amintesc şi faptul că au fost decoraţi istoricul Nicolas Matayoshi Matayoshi şi pictorul Josue Sanchez, ambii născuţi în Or.: Huancayo, pentru rezultate deosebite.


La luarea cuvântului, Carlos Pacheco a invitat damele să intre în Masonerie, formând o Lojă Feminină, şi le-a garantat că vor beneficia de întregul sprijin a Marii Loji Constituţionale din Peru. Dineul a fost organizat în Restaurantul Hotelului Olimpico. Fratele John Orrego a vorbit audienţei despre Ordinul DeMolay şi despre Masoneria Mixtă şi Feminină.În ziua de duminică, 26, dimineaţa, Marea lojă din Centrul Peruului alături de Marile Loji surori, invitate, au participat la un eveniment din piaţa centrală a oraşului, Piaţa Constituţiei. La finele acestui eveniment, invitaţii au servit un cocktail în saloanele Hotelului Olimpico, unde elogiile, zâmbetele, îmbrăţişările şi urările de bine au creat atmosfera tipic masonică. Ultimul discurs a adus în discuţie perioada ultimilor ani, în care Masoneria din Peru a fost zbuciumată. Pacheco Giron a fost lăudat, fiind considerat unul din pilonii de stabilitate ai masoneriei peruane."


"Mulţumiri Marii Loji din Centrul Peruului"

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica