MESAJUL PREA RESPECTABILULUI MARE MAESTRU, FR.: ELEUTERIO PEREZ LOPEZ - MAREA LOJĂ DIN CUBA DIN EXTERIOR

joi, 5 februarie 2009

Către fraţii noştri ai Ordinului, vă salutăm cu devotare masonică. Este o onoare, pentru Marea Lojă din Cuba din Exterior, să vă invităm să bateţi la porţile noastre oricând inima voastră o va cere. Marea Lojă, a moştenit, prin drept propriu, ritualul şi cutumele fraternităţii noastre, de la Lojile noastre Cubaneze, muncind cu regularitate în exteriorul spaţiului său geografic.
Existenţa noastră în afara Cubei, se datorează exclusiv lipsei de libertate şi de garanţii în Patria noastră, şi misiunea noastră în exil este aceea de a oferi fraţilor ce au venit din Cuba, în căutarea acelei libertăţi şi a acelui viitor mai bun pentru ei şi familiile lor, tot ajutorul posibil şi un Templu unde să continue munca. Nu aspirăm la o notorietate falsă, nici să luăm drepturile celor care ştim că s-au sacrificat cu onestitate, câştingânduşi-le. Consacrăm eforturile noastre în ajutor şi recunoaşterea Marii Loji din Cuba de Masoni Antici Liberi şi Acceptaţi cu sediul în Havana, Cuba, ca unică putere recunoscută pentru întreg teritoriul cubanez, ai căror fraţi au continuat să lucreze şi să ducă la un înalt standard al Masoneriei, în ciuda serioaselor dificultăţi, impuse, în ţară.
În acest sens trebuie să muncim, şi să lucrăm, cât timp vor persista cauzele ce au dus la instalarea noastră departe de Patrie. În calitate de masoni regulari în exil, suntem respectuoşi faţă de limitele antice ale fraternităţii noastre, şi ne declarăm descendenţi ai Anticilor, Liberi şi Acceptaţi Masoni care, în 1717 E.: V.:, au construit prima Lojă din lume în oraşul Londrei.
Suntem în acest oraş, Miami, unde soarele străluceşte la meridian, o fereastră deschisă pentru întreaga Americă Latină, oferind ospitalitatea noastră celor ce ne vor vizita, sub egida universală a Echerului şi Compasului.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica