ORDINUL MASONIC BRITANIC DISPUNE DE O LOJĂ ÎN CADRUL PALATULUI BUCKINGHAM

joi, 5 februarie 2009

I.: Fr.: A. A. M.: M.: a trimis la redacţia Agenţiei de Presă Masonică din România o informaţie de-a dreptul uimitoare. Iată ce declară:

"Cunoaştem prea bine ce poziţii au masonii de rang ai Marii Britanii. Aceştia sunt iluştrii parlamentari, judecători, militari sau poliţişti. Unul din 20 de judecători ai ţării este mason. Cu toate că este considerată, de unii, ţara facerii masoneriei, Parlamentul Ţării Galilor a decretat ca orice parlamentar mason să îşi declare condiţia de frate. În aceste condiţii, masoneria a aprins luminile unei loji lângă tronul britanic. la Începutul anului trecut, 2008 E.: V.:, miliţia escortei Majestăţii Sale, aparţinând Poliţiei Metropolitane din Londra, şi-a exprimat dorinţa de a constitui o lojă în Palatul Buckingham, în care să celebreze ţinutele şi ei şi corpul de serviciu al reginei.
Consilierii regali au fost dezgustaţi de acest lucru deoarece era vorba despre un act ce ar putea contribui la atingerea prestigiului monarhiei, dar masonii din palat au declarat că interesul lor este acela al reginei şi al ţării.
Conform unei informaţii care mi-a fost confirmată zilele trecute, Templul se află în jurisdicţia U.:G.:L.:E.: şi a fost consacrat la jumătatea lunii noiembrie a anului trecut. Singurul lucru la care masoneria a "cedat" a fost numele lojii. Cel propus prima dată era Royal House Lodge, dar într-un final au acceptat numele de Blackberry Lodge, în onoarea grădinii de la palat, în care regele Iacob I a crescut viermi de mătase, în secolul XVII. Loja, despre care unii susţin că nu îşi are ţinutele în cadrul palatului, este deschisă personalului din toate reşedinţele regale: castelul Windsor, casa Clarence şi palatul Sfântului James. Loja este una conservatoare şi nu acceptă femei, drept urmare doar bărbaţii pot avea acces la ea.
Presa britanică anunţa faptul că personalul palatului, care nu a fost iniţiat, se teme să nu fie lăsat în voia sorţii, în timp ce colegii lor masoni să urce pe scara ierarhiei în cadrul palatului. După cum ştim cu toţii, Marele Maestru din acea ţară este Ducele de Kent, vărul reginei. Şi, conform unei alte informaţii aflate în a duoa săptămţnă a lunii acesteia, am aflat că însăşi regina, a insistat pe lângă prinţul Carol să nu se iniţieze în Ordin."




 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica