MASONERIA DIN URUGUAY ESTE ÎN PLINĂ DEZVOLTARE

joi, 5 februarie 2009

MARELE ORIENT AL FRANCMASONERIEI MIXTE UNIVERSALE A RIDICAT COLOANELE A DOUĂ NOI ATELIERE MASONICE, PE LITORALUL URUGUAYAN

MARELEORIENT AL FRANCMASONERIEI MIXTE UNIVERSALE
Libertate Egalitate Fraternitate
Libertate Absolută de Conştiinţă

COMUNICAT – INVITAŢIE

Or.: Montevideo, Uruguay, 31 Octombrie 2008 E.: V.:

Consiliul Ordinului Marelui Orient al Francmasoneriei Mixte Universale, are plăcerea de a comunica următoarele activităţi:
Ridicare de Coloane şi Aprinderea Luminilor a R.: L.: Igualdad Social Nr.: 13, Or.: Valle de Salto, Uruguay.
Instalarea R.: Triunghi Teresita Garibaldi Nr.: 18, Or.: Valle de Paysandu, Uruguay.
Consiliul Ordinului GOFMU, în sesiunea sa din ziua de 30 Octombrie 2008, a aprobat Ridicare de Coloane şi Aprinderea Luminilor a R.: L.: Igualdad Social Nr.: 13, Or.: Valle de Salto, Uruguay, care a fost instalată ca Triunghi al Obedienţei pe data de 17 Iunie 2006 E.: V.:, cu Nr.: 13.
R..L.: Igualdad Social Nr.: 13, va lucra în Ritul Scoţian Antic şi Acceptat şi va fi formată din 16 Fraţi şi Surori.
Simultan, a fost aprobat de Consiliul Ordinului, Instalarea R.: Triunghi Teresita Garibaldi Nr.: 18, Or.: Valle de Paysandu, Uruguay, care va lucra în Ritul Scoţian Antic şi Acceptat.
Ambele Ceremonii vor avea loc în ziua de sâmbătă 8 Noiembrie, începând cu ora 17:30, în Hotelul Biassetti, Strada Zorrilla y Brasil, din Oraşul Salto.
Ceremoniile de Ridicare de Coloane şi Instalarea Triunghiului se vor afla în grija Consiliului Ordinului GOFMU, având în frunte pe Serenisimul Mare Maestru al Obedienţei.
Aceste două noi lumini care vor străluci în Universul Masonic, vin să întărească Lanţul Uniunii Fraterne a Obedienţei noastre şi a Masoneriei Liberale şi Adogmatice, în regiunea Litoralului Vest, din ţara noastră, şi va fi un aport la munca permanentă pentru a duce Societăţii Uruguayane cele mai scumpe valori şi principii masonice, republicane şi laice; care sunt reflectate, perfect, în numele acestor Ateliere.
Igualdad Social (Egalitate Socială): pentru că nu ar fi coerent să ridicăm principiul nostru masonic de Egalitate, dacă nu am face ce este necesar şi pentru a impulsiona transformările sociale cu un sentiment de justiţie şi solidaritate.
Teresita Garibaldi, fiica Fr.: Giusseppe Garibaldi, Eroul celor Două Lumi, născută în Uruguay în 1845, luptătoare, alături de tatăl său, pentru Unitatea Italiană şi, alături de soţul ei, Stefano Canzio, pentru idealurile republicane, pentru drepturile sociale şi pentru laicitate. A fost iniţiată, de tatăl său, în masonerie pe data de 25 mai 1864. Este simbol – la fel ca mama sa, Anita Garibaldi – a luptei dezinteresate pentru idealurile justiţiei în state şi ăpentru o lume mai bună.
La finalul părţii ceremoniale va avea loc o Agapă Fraternă.
Vă transmit, Dragii Mei Fraţi şi Surori, fraterne salutări.

Elbio Laxalte Terra
Ser.: Mare Maestru

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica