Asociaţia de Radiodifuziune Masonică din România Agenţia de Presă Masonică din România, un boom internaţional al Francmasoneriei româneşti

luni, 12 octombrie 2009

Or.'. Bucureşti, România. Agenţia de Presă Masonică din România a decis să strice monotonia paginilor sale virtuale, adăugându-le un pic de "culoare... muzicală" a declarat Fratele Fondator. Începând de astăzi, 12 octombrie 2009, veţi avea posibilitatea de a citi ştirile emise de structura noastră pe acorduri muzicale. Întrebarea este: ce acorduri vă plac, pe care le preferaţi?
O bună parte a paginilor administrate de G.'.P.'.M.'.R.'. - A.'.P.'.M.'.R.'. dispun deja de emisii, non stop, de acorduri muzicale clasice.
Fratele nostru Fondator a lansat, în cursul lunii martie, a acestui an, propunerea de a crea primul post de radio masonic din lume, care să emită, exclusiv, în limba română. Chiar dacă este pentru a doua oară când menţionăm despre acest proiect, el nu a trecut în uitare. Motivul care ne împiedică a spune mai multe ţine de securitatea acestei iniţiative a Fratelui nostru Fondator.
Proiectul se află, încă, în fază de procesare, lucrându-se la buget, imagine, promovabilitate. În momentul în care se va finaliza această primă fază, se va trece la a doua etapă, cea prin care se va definitiva modalitatea de emitere-recepţie, la formatul postului radio (emisiuni, genuri muzicale, publicitate şi promo).
În paralel, Frăţia Sa, Fratele Fondator, calculează posibilitatea iniţierii de discuţii cu alte posturi radio masonice internaţionale, de limbă engleză şi portugheză, pentru a prelua emisiunile radio şi a le transmite, în timp real, în România, în exclusivitate, pe pagina virtuală a Agenţiei de Presă Masonică din România. Dacă acest lucru s-ar concretiza, atunci APMR va fi prima structură masonică a Europei, care va prelua "live" emisiile radio masonice din Statele Unite ale Americii şi Brazilia.
Proiectul Asociaţia de Radiodifuziune Masonică din România (ca parte a programului media Asociaţia de Radio-Televiziune Masonică din România) reprezintă cel mai grandios şi mai important proiect intern, de caracter naţional şi internaţional al Agenţiei de Presă Masonică din România.
Este pentru prima oară când, în Europa, se vorbeşte despre un asemenea proiect, care se află deja în stadiul primei faze de dezvoltare. În condiţiile în care Fratele Fondator va reuşi coagularea, sub Grupul de Presă Masonică din România şi cu înaltul patronaj al Agenţiei de Presă Masonică din România, a Asociaţiilor de Radiodifuziune Masonică şi Radio-Televiziune Masonică din România sub o singură umbrelă, G.'.P.'.M.'.R.'. şi, implicit, A.'.P.'.M.'.R.'. ar deveni cel mai mare trust media masonic din lume, dar cu un mic dezavantaj: faptul că emisiile vor fi făcute în limba română. Din cauza acestui lucru, procesul de expansiune administrativă şi teritorială a Agenţiei de Presă Masonică din România continuă prin: negocierile purtate cu Diario Masonico, proiectul, deja existent, Agenţia de Presă Masonică din România în Mexic, reactivarea Jornal Maconico, dar şi calcularea posibilităţilor de emitere a ştirilor masonice în limba engleză, franceză, italiană, germană, portugheză şi arabă/turcă (proiectul A.'.P.'.M.'.R.'. Asia Minor).
De asemenea, Agenţia va lărgi domeniul de activitate şi pe masoneria feminină şi Ritul York. În acelaşi registru de extindere intră şi apariţia primului jurnal masonic, lunar, on-line de limbă română (cu posibilitatea extinderii şi în limbile engleză, franceză, italiană, greacă, spaniolă, germană şi arabă/turcă). Un alt pas este reprezentat de apariţia celei mai mari şi mai importante reviste masonice, on-line, din Europa, o revistă imparţială (care nu este subordonată Obedienţelor masonice), ce va publica ştiri şi evenimente masonice de pe şase continente, ce va conţine interviuri în exclusivitate, editoriale ale unor Mari Maeştri, Venerabili şi chiar Suverani Mari Comandori.
Proiectul iniţiat de Fratele Fondator în data de 3 decembrie 6008 şi lansat pe 4 decembrie 6008, pentru Comunitatea Masonică Naţională din România şi a sa informare internaţională, va celebra, curând, prima sa aniversare. La anul, pe 5 februarie, Agenţia de Presă Masonică din România va celebra prima sa aniversare.
"Acest proiect a fost creat ca reacţie la faptul că liderii masoneriei naţionale au un sentiment, ciudat, de a ţine informaţiile, ştirile, noutăţile masonice doar pentru ei şi cei intimi lor, uitând de importanta masă a Maeştrilor, Companionilor şi, mai ales, de cel mai imporant segment, Ucenicii. Prin ceea ce am realizat a fost, este şi, probabil, va continua a fi o lovitură, pentru cei care nu au înţeles, cu adevărat, mesajul meu. Îmi permit a spune că, prin apariţia Agenţiei, multe lucruri se vor schimba în România, mai ales la nivel masonic. În scurt timp se vor simţi primele schimbări majore, de care, personal, sunt mândru. În încheiere, vreau să vă menţionez un lucru: muncesc pentru Ordin şi Fraţi şi nu pentru Obedienţe şi interese meschine. Vreau ca numele României Masonice să fie unul dintre cele mai cunoscute nume în Francmasoneria Mondială.", a declarat Fratele Fondator pentru acest reportaj.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica