Şi o altă faţetă a ceea ce se numeşte Masonerie...

miercuri, 14 octombrie 2009

A trecut mai bine de o lună de la momentul în care declaraţia din 12 septembrie era adusă la cunoştinţa Obedienţelor din România, din Europa şi din Emisfera de Vest. La acel moment, Agenţia se întreba pe sine şi, indirect, Masoneria franceză dacă şi ce este de făcut pentru stăvilirea unor viitoare acte de instigare la subminarea puterii în stat.

Adesea, stăm şi ne întrebăm dacă, sau nu, să recunoaştem o implicare în politică, în jocurile puterii, a sferei de influenţă. Stăm şi ne uităm la predecesorii noştri, cu care ne mândrim, dar care, spre ruşinea noastră, nu se pot lăuda cu majoritatea noastră şi majoritatea actelor noastre. Dacă Francmasoneria este politică sau nu, dacă este globalistă sau nu, dacă luptă împotriva statului naţional sau nu, este dificil de „aruncat” cu supoziţii. Lăudăm şi vorbim despre francmasoneria de la Paris, ca fiind protectoarea noastră, de parcă am fi ai nimănui. Cine au sosit primii în jurisdicţia noastră, după 1990? Ce au făcut? Frăţiile Voastre ar trebui să răspundă, conform conştiinţei, la toate aceste întrebări, ale căror răspunsuri le aveţi deja.

Este, nu pentru prima dată, în istoria de după 1989, când Parisul Masonic uită voit, acoperă ochii, închid gura, bagă săbiile în teacă, când greşeşte, dar nu se va intra în amănunte jenante pentru România şi pentru Franţa.

În data de 29 septembrie, se comunica către Fraţii din Washington despre cele petrecute în Valea noastră şi despre poziţia, de fapt lipsa de poziţie, a Parisului. The Masonic Post întreba cum este posibil să existe un astfel de comportament, total neadecvat. În aceeaşi zi, Diario Masonico surprindea în America Latină, punând întrebarea: Este Marea Lojă a Franţei o Putere Masonică politică?

Într-un articol emis în seara acelei zile, Diario Masonico se declară uimit de faptul că Marea Lojă a Franţei, Marele Orient al Franţei, Marele Orient al Belgiei şi Supremul Consiliu al Franţei nu au avut vreo reacţie. Articolul se încheie printr-o întrebare elementară, retorică, rezumându-se la: este posibil ca Marea Lojă a Franţei să fie o Putere Masonică politică?

Comportamentul, sau lipsa de comportament, de reacţie, nu face decât să întărească asemenea afirmaţii, pe plan internaţional, nu face decât să multiplice astfel de întrebări, iar această poziţie de non intervenţionism, face din faimoasa putere masonică a Franţei, o amintire amară pentru cei care sunt „scârbiţi” de astfel de comportamente umane, instituţionale sau ale Ordinului. Şi totuşi, întrebarea pusă de Diario Masonico, rămâne: Este Marea Lojă a Franţei o Putere Masonică politică?

Agenţia de Presă Masonică din România salută poziţia Marilor Maeştri şi a liderilor masoneriei naţionale din perioada 15-20 septembrie, considerând că toţi cei care nu au avut reacţie se fac responsabili de acte de dezinteres total faţă de ordinea masonică naţională, faţă de respectarea Constituţiei Republicii, faţă de Principiile Fundamentale ale Francmasoneriei Universale. APMR anunţă stoparea editării şi publicării ştirilor legate de masoneria franceză, până la momentul în care va exista o poziţie oficială, indiferent care ar fi aceasta. În ceea ce priveşte evenimentele pe care urma a le prezenta, legate de lansarea de carte a Marelui Maestru Lambicchi, conferinţa GLdF şi interviul Marelui Maestru Dubart, APMR leva trece în arhivă,considerându-le a nu fi de interes.

Publicarea acestui articol era destinată zilei de 13 octombrie dar, din respect pentru infamul eveniment avut loc tot în Paris, tot în Franţa, la data de 13 octombrie, acum 702 ani de zile, a fost decisă publicarea acestuia pentru data de azi.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica