Scrisoarea deschisă, trimisă de Fratele Fondator şi citită la închiderea oficială a lucrărilor Reuniunii Masonice din Cuiaba, Brazilia

joi, 8 octombrie 2009

P.·. R.·. Mari Maeştri şi Preşedinte al CMSB,
Iluştri Fraţi, participanţi,
Pentru mine, ca Frate şi Fondator al Agenţiei de Presă Masonică din România, a fost o adevărată plăcere să văd, de-a lungul ultimelor trei luni de zile, particularităţile Francmasoneriei din Brazilia şi a minunaţilor săi Fraţi. Permiteţi-mi a vă spune că sunteţi un exemplu a ceea ce înseamnă Marea Familie a Masoneriei Universale. Puteţi fi comparaţi cu oricare altă ilustră familie masonică din cele două emisfere.
Aş dori a puncta doar câteva dintre lucrurile care mi-au atras atenţia, în aceste zile şi care mi-au plăcut cu adevărat. Am fost nespus de bucuros să aud că Fratele nostru Ruy Rocha de Macedo, Preşedintele Confederaţiei Masoneriei Simbolice din Brazilia, a vorbit despre importanţa Prezentatorului în procesul de iniţiere în Francmasonerie. Nimic nu poate fi mai adevărat de atât!
Am fost plăcut impresionat de ospitalitatea artată de Fraţii noştri din Mato Grosso, în mod special de diplomaţia arătată de Fratele José Carlos de Almeida, Mare Maestru, care a spus că: "graţie acestui parteneriat, evenimentul a câtigat un caracter internaţional, punând în practică unul dintre cele mai importante elemente ale Francmasoneriei: Fraternitatea". De aceea, în orice acţiune, fraternitatea trebuie să primeze în faţa lucrurilor materiale.
Finalmente, doresc a încheia prin a vă mulţumi, în numele meu şi al Agenţiei de Presă Masonică din România, "copilul meu", pentru faptul că aţi ilustrat în toate conferinţele susţinute importanţa spiritului ce ghidează un Mason. O decizie asemenea celeia de a unifica ritualurile, reprezintă o dovadă în plus a faptului că Masoneria merge spre unitate şi nu dezbinare.
Şi mai doresc a vă cere vouă, tuturor, o favoare specială: un ropot de aplauze pentru Fratele nostru Gladston Charles Rezende Reis, din cadrul Marii Loji Masonice a Statului Goias, fără de care această scală mondială căpătată de eveniment nu ar fi avut loc. Fratele nostru Gladston merită respectul nostru, al tuturor Comunităţilor Masonice, fiind un exemplu pentru Fraţii ce vor să vie.
Cu cele mai sincere sentimente fraterne,
T.·.A.·.F.·.

Întru glorie, pentru pace şi prosperitate, amiciţie şi loialitate...

Fratele Fondator
Agenţia de Presă Masonică din România
Scrisoarea a fost trimisă prin Secretariatul de Afaceri Internaţionale, de către domnul Ivan Stănescu, Marelui Maestru José Carlos de Almeida, organizatorul acestui eveniment, în ultima zi a lucrărilor. Aceasta a fost dată citirii în seara de 3 octombrie, în cadrul ceremoniei oficiale de închidere a lucrărilor.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica