Forumul Masonic Global pentru mediul înconjurător

miercuri, 14 octombrie 2009

Or.'. Ushuaia, Argentina. Forumul Global Masonic a considerat necesră o discuţie permanentă asupra mediului, fapt pentru care a convocat Fundaţia AGRESTE, o prestigioasă instituţie a societăţii civile din Argentina. Conferinţa Naţiunilor Unite, care a avut loc în Rio de Janeiro, în 1992, a fost un punct de plecare, iar această reuniune mondială, precede cei 20 de ani "de la Rio", ce vor fi celebraţi în 2012.

Forumul Global Masonic pentru mediul înconjurător va avea loc în zilele de 20, 21, 22 şi 23 septembrie 2010, "la capătul lumii", în Orientul Ushuaia, Ţara Focului, din Argentina. Conferinţelese vor desfăşura în Centrul Municipal de Expoziţii. Invitaţii vor beneficia de traduceri simultane din limba engleză în spaniolă (castellano) şi invers, cele două limbi fiind limbile oficiale ale acestui Forum Masonic.

PROGRAM

19 septembrie - Reuniune, prealabilă, în Orientul Buenos Aires (opţional)
20 septembrie - Acreditare şi recepţiede bun venit
21 septembrie - Ţinute Academice, dineu şi o agendă specială pentru însoţitorii participanţilor
22 septembrie - Excursii şi cină de gală, discursuri şi ceremonia pentru conferirea distincţiilor
23 septembrie - Închiderea Forumului şi concluzii, conferirea de medalii şi certificate de participare, prezentarea proiectului pentru 2011

TEMATICĂ

1. Carta Bogota (semnată la 5 aprilie 2009, în cadrul celei de-a XXI-a Adunări Generale a Confederaţiei Masonice Interamericane)
2. Drumul către "20 de ani de la Rio 1992". "Noua Cartă a Pământului - 2012" (distrugerea pământului - Convenţii ONU, conflicte ambientale)
3. Tratatul Antartic (rezervele de apă dulce)
4. Presă - valoarea Comunicaţiei
5. Noi forme de finanţare

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica