Cuvântul Fondatorului APMR - Ordinul Masonic Român necesită implementarea sintagmei "the rule of law"

joi, 1 octombrie 2009

Anul, de adevărată lumină, 6009 este pentru Comunitatea Masonică Naţională din România unul în care principiile fundamentale ale Francmasoneriei au fost grav încălcate. De la declaraţii de defăimare, fraude, minciuni şi încălcări ale Constituţiilor, până la acte de rebelinune împotriva intituţiilor fundamentale ale Republicii.
Spectrul Masonic a fost împroşcat, cu neruşinare, de diverse elemente negative ale ilustrei noastre societăţi, iar reacţiile interne, venite adesea ca formă de presiune, par a nu fi fost menite a opri pătarea reputaţiei Ordinului.
Evenimentele petrecute în perioada 21 aprilie - 1 octombrie au lăsat un gust amar tuturor celor care au gustat din fructul stricat al orgoliului personal. De aceea, considerând a fi imperativ, este necesară o intervenţie internaţională în afacerile interne ce au ca scop distrugerea importanţei legii masonice universale, a Principiilor Fundamentale ale Francmasoneriei.
Considerăm că actul de trecere sub tăcere a celor petrecute, reprezintă o iresponsabilitate şi o acceptare tacită a ceea ce se petrece în Valea noastră. Considerăm că părtinirea acestor acte de amestecare în afacerile politice reprezintă un act grav, săvârşit cu bună ştiinţă de Puterile Masonice ale Europei.
În condiţiile în care, până la finele evenimentului pe care îl vom promova în Cuiaba, nu va exista o poziţie oficială, mă văd obligat, prin statutu-mi de membru al Frăţiei, să aduc la cunoştinţa Fraţilor mei, Mari Maeştri din alte Văi ale lumii, faptul că incapacitatea de reacţia a Puterilor Masonice Europene reprezintă un act de negare a Principiilor Masoneriei, o încălcare a Constituţiilor lui Anderson şi o iresponsabilitate fără precedent care ne aruncă pe noi, membrii Comunităţii Masonice Româneşti, într-o, chiar dacă nu este cel mai adecvat a spune, criză fără precedent.
Am zis...
Fratele Fondator
Agenţia de Presă Masonică din România

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica