Al CLII-lea Convent Masonic al Marii Loji din Statul Washington

joi, 3 septembrie 2009

Evenimentul Prea Respectabilei Mari Loji din Washington a avut loc în perioada 11-13 iunie, în Valea Spokane. În cadrul evenimentului masonic, la care au participat peste 200 de persoane, au fost acordate premii, acordate recunoaşteri şi citit bilanţul activităţilor din anul anterior.


Au fost adoptate şapte rezoluţii, între care amintim:


2009-7 – Adoptarea unui Cod Disciplinar, rescris şi restructurat.
2009-9 – Permiterea Venerabilului Maestru de a anula Ţinuta în condiţii de vreme nefavorabilă.


Au fost şi norme legislative respinse, acestea fiind 2008-13, 2009-2 şi 2009-5. Marea Lojă a votat şi Recunoaşterea Prince Hall Grand Lodge of North Carolina, dar şi Recunoaşterea Condiţionată a Marii Loji Naţionale din Azerbaijan. În cadrul aceleiaşi sesiuni de votare, au discutat şi despre prezenta competiţie a Marilor Maeştri din Paraguay, care luptă fiecare pentru legitimitate (un caz expus de noi lunile trecute). Referitor la Paraguay, o comisie din partea Conferinţei Marilor Maeştri din America de Nord va ajuta la elucidarea cazului.


Un caz special, şi pe care noi îl considerăm de maximă importanţă, dat fiind faptul că este, poate, prima oară după 1989, când în România se vorbeşte public despre rezultatele unui Convent american, este retragerea recunoaşterii Marii Loji din Districtul Columbia (nu dorim a comenta de ce, doar vom meţiona că este vorba despre Jurisdicţia Libanului). În present cazul este rezolvat, iar cei doi Mari Maeştri au rămas în relaţii bune. Interesant este faptul că se vorbeşte despre crearea de Loji, în jurisdicţia altor Mari Loji, nerecunoscute de Marea Lojă din Washington, darn u este făcută, vreo menţiune clară.


Marea Lojă a decis şi ca Bugetul pe 2009 să fie de 14,75 milioane de dolari pentru Fondul General, iar Fondul pentru Caritate să dispună de 25 milioane de dolari americani.


Dorim a vă menţiona faptul că cele cuprinse mai sus sunt doar o parte din rezultatele Conventului masonic, deoarece nu am considerat prudent să publicăm integral rezultatele.


Foto: Fr.’. Darrel Womack

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica