De astăzi “strânsoarea anaconda” are ca ax gâtul lui Pierre Lambicchi

joi, 3 septembrie 2009

Editorialistul francez Gérald Bouchon scrie în Lyon Premiere despre Conventul anual al Marelui Orient al Franţei. Acesta vorbeşte despre aprigele dezbateri care vor avea loc, începând cu ziua de azi, amintint că totul va face deliciul presei lioneze.

Lupta se anunţa a fi una pe viaţă şi pe moarte, dat fiind faptul că „tânărul” Jean-Michel Quillardet, un adept al Masoneriei Mixte, doreşte intrarea femeilor în cea mai prestigioasă (?!) Obedienţă. În altă ordine de idei, „experimentatul” Pierre Lambicchi a anunţat că va avea şi el o poziţie, car abia vineri, adică mâine.

GOdF-ul va trebui să ştie să se echilibreze, asta dacă nu cumva vrea ca cele, minim, 7.5 milioane de euro, strânşi din din cotizaţii, să nu se ducă pe apa sâmbetei. Un alt cotidian lionez aduce pe prima pagină Conventul Marelui Orient al Franţei. De această dată este vorba de Nord Eclair, care spune că dezbaterile ce au la bază caracterul mixt, sau nu, al Marelui Orient vor marca istoria masoneriei din Franţa.

Cotidianul lionez Le Progrès vorbeşte şi el despre Conventul GOdF. Sub titlul Lyon: francmasonii Marelui Orient se vor deschide în faţa damelor?, acesta menţionează dei 236 de ani de existenţă ai Obedienţei de pe malurile Senei, în care femeile nu au fost niciodată acceptate, în ciuda pretinsei libertăţi, egalităţi şi fraternităţi, adesea invocate. Cotidianul aminteşte şi de ziua de vinei, în care cei 1.200 de delegaţi din toată ţara vor spune da, sau NU, femeilor. Publicaţia aminteşte şi despre posibila realegere a lui Lambicchi, care ar putea reprezenta un dezastru, dacă acesta va continua cu aceleaşi idei: „Pierre Lambicchi este candidat la a sa succesiune”. Dar având în vedere că este singurul candidat, credem că ar fi ceva mai greu să piardă alegerile.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica